Wat is Website Optimalisatie?

Website Optimalisatie is een proces waarbij uw website geoptimaliseerd wordt om aantrekkelijker voor voor zowel Zoekmachines als uw Bezoekers te worden. Wanneer men Website Optimalisatie alleen toe zou passen om een betere positie in de organische Zoekmachine Resultaten Pagina's te krijgen dan is men niet goed bezig.

Website Optimalisatie is een term die openstaat voor interpretatie. Website Optimalisatie heeft namelijk betrekking tot tal van activiteiten op het gebied van Website Marketing.

Barendrecht Internet Services vindt het belangrijk om aan te geven dat er verschil bestaat tussen: Zoekmachine Optimalisatie en Website Optimalisatie. Zoekmachine Optimalisatie bestaat namelijk voor een groot deel uit Off Page Optimalisatie, te weten: inkomende links, pers berichten, blog, enz. enz. Deze onderdelen van Zoekmachine Optimalisatie maken deel uit van uw marketing strategie, terwijl voor Website Optimalisatie geldt dat er alleen aan uw website gewerkt wordt.

Is Website Optimalisatie belangrijk?

Alhoewel Website Optimalisatie een zeer belangrijk onderdeel van uw marketing strategie is, moet het niet het doel zijn. Ervoor zorgen dat uw website gevonden wordt is belangrijk, maar gevonden worden door de juiste mensen met de juiste redenen is uiteraard van veel belangrijker. LET OP! Website Optimalisatie kan een obsessie worden, maar het is niet waarom u bent begonnen met uw bedrijf.

Zoekmachines proberen namelijk steeds meer om echte bezoekers te imiteren, het is dus erg belangrijk dat uw website aantrekkelijk is voor echte bezoekers. Door Website Optimalisatie op de juiste manier toe te passen kunnen goede resultaten bereikt worden.

Wanneer is Website Optimalisatie klaar?

Website Optimalisatie is eigenlijk nooit klaar, het is een proces dat nooit stopt. Onderdeel van dit proces zijn: planning, heel veel onderzoek en testen. Website Optimalisatie is een proces dat altijd in beweging is.

Het algoritme van Zoekmachines bestaat uit 100 tot 200 factoren, aan de hand van dit algoritme analyseren zoekmachines websites, om vervolgens een waarde toe te kennen aan een website. Dit algoritme is het best bewaarde geheim van het internet, we zouden het de heilige graal van het internet kunnen noemen. Zo kan het voorkomen dat uw website vandaag hoog staat op de Zoekmachine Resultaten Pagina, maar morgen opeens niet meer te vinden is.

Is Website Optimalisatie alleen belangrijk voor een bestaande website?

Nee, Website Optimalisatie is niet alleen belangrijk voor een bestaande website, voor een nieuwe website gelden namelijk dezelfde Optimalisatie regels als voor een reeds bestaande website. Bij een nieuwe website zijn deze regels alleen veel eenvoudiger toe te passen. Bij een nieuwe website investeert Barendrecht Internet Services zo mogelijk nog meer tijd en energie aan Website Optimalisatie als bij een bestaande website.

Conclusie

Voor Website Optimalisatie geldt: er zijn geen short-cuts of trucs die goede resultaten mogelijk maken.

Website Optimalisatie is een langdurig proces wat tot de nodige frustraties kan leiden, laat u echter niet verleiden om in zee te gaan met bedrijven die beloven om uw website even snel hoog in Zoekmachine Resultaten Pagina's neer te zetten. Het is inderdaad mogelijk om op zeer korte termijn goed te scoren, maar na verloop van tijd kan het zelfs gebeuren dat uw website niet eens meer voorkomt in de Zoekmachine Resultaten Pagina's.

Barendrecht Internet Services beloofd u dan ook geen gouden bergen maar zorgt er wel voor dat uw website op de beste mogelijke manier zal presteren.